ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Μ.Ι.Κ.Ε Τεχνική Εταιρεία Μελετών – Εφαρμογών &

Τουριστικών Δραστηριοτήτων

Α.Φ.Μ 800748323 ΤΗΛ.: 23150 508171

Παλαιού Σταθμού αρ. 36 (πρώην Κόττα Ρούλια 42) Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013







ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Η περιοχή φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της, ιδανικές για λουτροθεραπεία.
Τα Λουτρά Πόζαρ, βρίκονται στην Π.Ε Πέλλας,
Από την Έδεσσα απέχουν 30 χλμ. Και 13 χιλιόμετρα δυτικά της Αριδαίας.
Βρίσκονται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου, το παλιότερο όνομα του οποίου ήταν “Τόλπιτσα”, λέξη που σημαίνει “Θερμοπόταμος”.
Η κοιλάδα, ακολουθεί την πορεία του ποταμού, με πολλούς καταρράκτες σ’ ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς, ενώ στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων.
Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 390 μέτρων.
Οι ντόπιοι τα ονομάζουν Πόζαρ (ΠΟΤ ΖΑΡ ) που σημαίνει «κάτω από την φωτιά».
Είναι χτισμένα μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος μοναδικής ομορφιάς.
Ορειβατικές διαδρομές, πεζοπορία, rafting, Kayak, Canyoning , αναρρίχηση δημιουργούν για τους φίλους των σπορ και της περιπέτειας, στιγμές που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Το Σπηλαιολογικό –Φυσιογραφικό –Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1991, και είναι το πρώτο σπηλαιολογικό πάρκο στην Ελλάδα.
Έχουν εντοπιστεί δείγματα της αρκούδας των σπηλαίων, κεραμικά όστρακα Νεολιθικής εποχής (4.000 π.Χ), ενώ στα τοιχώματα βρέθηκαν βραχογραφίες που παρουσιάζουνε ανθρώπους με τεράστια χέρια, μορφές ζώων και επιγραφές.
Το Μουσείο υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και περιλαμβάνει τομείς φυσιογραφίας, σπηλαιολογίας, παλαιοντολογίας, ανθρωπολογίας, λαογραφίας, εθνογραφίας και ιστορίας.
Οι ιαματικές πηγές, η εγγύτητα στο όρος Βόρας, όπου βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν και τα υπέροχα φυσικά αξιοθέατα, έχουν αναδείξει το Λουτράκι σε έναν ελκυστικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους όλες τις εποχές του χρόνου.
Στην καταπράσινη κοιλάδα του Θερμοποτάμου, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με αφρισμένα ποτάμια, καταπληκτικούς καταρράκτες, οργιώδη βλάστηση, φαράγγια, επιβλητικά βουνά, εντυπωσιακά σπήλαια, απόκρημνα βράχια και πυκνά δάση, οι επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες είναι αναρίθμητες.

Περίπατοι, ορειβασία, rafting και εκδρομές είναι λίγες μόνο από τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου